BADMINTON KLUB "BANJA LUKA" PRIMA NOVE ČLANOVE!

 

Badminton klub "Banja Luka" poziva djevojčice i dječake koji imaju 6 godina i više da nam se pridruže i uživaju u takmičarskom badmintonu, sportu koji ima otvara vrata cijelog svijeta.

 

Ovaj lijepi, atraktivni, pojedinačni, profesionalni i olimpijski sport pomaže pravilnom psihičkom i fizičkom razvoju djece.

 

 

Kroz druženje, treninge i takmičnja djeca usvajaju pravi vrijednosti i norme civilizovanog društva, razvijaju osjećaj zajedništva, prihvataju da se rezultati ostvaruju zahvaljujući uloženim naporima i istinskom predanošću ka ostvarivanju zadanog cilja.

 

 

Ne postoji podjela na ženske i muške badminton klubove. Djevojčice i dječaci treniraju zajedno i zajedno se takmiče. Na taj način razvijaju i međusobno poštovanje i ravnopravan odnos.

 

 

I oni koji bi željeli da kroz badminton ostvare karijeru takmičara i vrhunskog sportiste, i oni koji žele da se zabave i rekreiraju mogu naći svoje mjesto u badmintonu i u našem klubu. 

 

Za neke početak aktivnog treniranja badmintona može, pored igračke karijere, biti i početak puta ka karijeri badminton sudije ili badminton trenera.

 

 

 

U vremenu kada su naša djeca sve manje uključena u istinski kvalitetne i dobro osmišljene fizičke aktivnosti, kada gubimo bitku sa digitalnim platformama i virtualnim svijetom igara koji zaokupljaju pažnju djece, svaki trenutak proveden na sportskom terenu je od ogromne važnosti za svako naše dijete.

 

 

 

Badminton koga krasi atribut "Sporta za sve/svakoga" zaista pruža mogućnost velikom broju djece, bez obzira na starosnu dob, spol, fizičku konstituciju, pa čak i određeni stepen invaliditeta da se aktivno uključe u treniranje ovog lijepog sporta.

 

 

Jedno je sigurno, zabava je zagarantovana! A i puno osmijeha na licima svih u dvorani koji sa reketom u ruci pokušavaju ukrotiti nemirnu loticu/korpicu koja traži brzo kretanje, bistro oko i bistar um!

 

 

 

U terminima koje koristimo u OŠ Borisav Stanković:

 

Utorak od 18:00 - 19:00

 

Subota 15:00 - 17:00

 

svi su dobro došli da se okušaju u našm lijepom sportu.

 

 

 

 

 

Video: 
Badminton klub Banja Luka