INTERNI HUMANITARNI BADMINTON TURNIR

Banjalučki badmintonaši i para-badmintonaši organizovali su 26.12.2020. godine interni anticovid 19 badminton turnir u igri parova koji je imao humanitarni karakter.

 

Sredstva koja su prikupljena od kotizacije su iskorištena kao donacija humanitarnoj organizaciji "Mozaik prijateljstva" koja vodi javnu kuhinju u kojoj topli obrok nalaze mnogi naši sugrađani koji zahvaljujući nesretnom spletu životnih okolnosti moraju potražiti pomoć od onih prema kojima je život bio obzirniji i darežljiviji.

 

 

Zbog opšte situacije u zemlji koja ni prije izbijanja pandemije nije bila sjajna, broj onih kojima je pomoć potrebna je svaki dan sve veći. A vremena su takva da samo rijetki mogu sa sigurnošću misliti da njih ovakva sudbina neće zadesiti!

 

 

Srećom još uvijek ima mnogo onih koji saosjećaju sa korisnicima usluga javne kuhinje i spremni su pomoći. 

 

 

 

 

Dana 31.12.2020. godine je član BK Banja Luka Marko Kočić uručio donaciju javnoj kuhinji koju su banjalučki badmintonaši obezbjedili kroz kotizacije prikupljene tokom internog humanitarnog turnira.

 

Možda je ova badmintonaška donacija skromna, ali sigurno je da je od srca i, kako se to obično kaže, naše malo nekom je mnogo!

 

 

Koristimo priliku da izrazimo veliko poštovanje ljudima iz "Mozaika prijateljstva" koji rade sjajnu stvar za naše sugrađane!

 

 

 

Koristimo ovu priliku da zajedno sa partnerom i prijateljem svih badmintonaša u BiH, "TENZO" d.o.o. svim dobrim ljudima širom ove planete poželimo sretnu Novu godinu!