Posjeta predsjednika Badminton Europe Confederation Petera Tacale Badminton savezu BiH

U ponedeljak 13.09.2021. godine predstavnici Badminton saveza BiH su imali čast u Banja Luci ugostiti prvog čovjeka evropskog badmintona, predsednika BEC gospodina Petera Tarcalu.

 

 

U srdačnom i konstruktivnom razgovoru generalni sekretar BSBiH Mirela Popović Šaroch i ostali predstavnici BSBiH koji su prisustvovali radnom sastanku  su informisali predsednika Tarcalu o stanju u BSBiH, trenutnim aktivnostima i uslovima u kojima savez djeluje.

 

 

Predsjednik Tarcala je pažljivo saslušao informacije, obećao podršku BEC daljnjim nastojanjima BSBiH na promociji i razvoju badmintona u BiH i ta je podrška i formalno potvrđena potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između BSBiH i BEC koji je u ime BSBiH potpisala generalni sekretar Mirela Popović Šaroch, a u ime BEC predsjednik Peter Tarcala.

 

 

 

 

Svoju jednodnevnu posjetu godpodin Tarcala je iskoristio i da se upozna sa Banja Lukom, a prijatan i,sigurni smo, i vrlo važan dan za BSBiH završen je zajedničkom večerom predsjednika BEC i predstvnika BSBiH u jednom od banjalučkih restorana.

 

I Badminton klub "Banja Luka" izrazava zahvalnost predsjedniku Tarcali što je dio svog dragocjenog  vremena odvoijo da pojeti naš grad i BSBiH u kojem BK "Banja Luka" ima značajno mjesto.

 

Nadamo se da je ovo samo prva u nizu posjeta i predjednika Tarcale i drugih značajnih ličnosti evropskog i svjetskog badmintona, sve u interesu razvoja našeg lijepog sporta u Banja Luci, Republici Srpskoji Bosni i Hercegovini u cjelini.