SERTINI DOBOJ OPEN 2023, REKREATIVNI BADMINTON TURNIR

 

U nedelju 02.004.2023. godine badminton klub "Sertini" iz Doboja je organizovao prvi rekreativni badminton turnir u svom gradu. 

 

BK "Sertini" je nastao kao plod sjajne grupe entuzijasta na čelu sa Dariom Milačkom koji velikim koracima grabe naprijed u pozicioniranju badmintona u porodici sportova u svom gradu i u dobojskoj regiji.

 

Organizacija prvog rekreativnog turnira je svakako jedan od značajnih koraka u njihovim nastojanjima da ovaj lijepi i atraktivni sport približe što većem broju svojih sugrađana.

 

 

 

A u skladu sa svojom vizijom Dario i njegova ekipa su napravili zaista sjajan turnir na kojem je bilo zadovoljstvo uzeti učešće!

 

Odlična organizacija, sjajna stmosfera i mnoštvo nagrada za učesnike su na njih ostavili takav utisak da se sa sigurnošću može reći da  svi sa nestrpljenjem čekaju sljedeću akciju dobojskih badmintonaša!

 

 

Naročito dame koje su sve sa turnira otišle sa prigodnim poklonom koji su obezbjedili partneri BK"Sertini".

 

 

U takmičarkom dijelu igrani su mečevi u muškim i ženskim dublovima te u mix-u. Kao što je to uobičajeno na badminton turnirima na terenima je bilo puno rivalstva i žestoke borbe, a izvan terena je bilo puno prijateljskog druženja. I naravno ovi turniri su prilika za stvaranje novih prijateljstava, a ponekad i za uspostavljanje nekih novih poslovnih partnerstava.

 

 

 

 

 

Pored evidentnih benefita za zdravlje, prednost upražnjavanja badmintona kao rekretivne aktivnosti je i to da je to sport za cijelu porodicu, idealna prilika da roditelji i djeca provedu vrijeme kvalitetno u zajedničkoj aktivnosti. Badminton je jedan od rijetkih sportova gdje su djeca ne samo ravnopravna, nego često i bolja od svojih odraslih partnera na badminton terenu.

 

 

Činjenica da se na prostorima bivše države organizuje čitav niz rekreativnih turnira omogućava da se svaki termin badminton treninga za rekreativce pretvori u pripreme za nastup na nekom od turnira. Sjajna je stvar da, bez obzira što niste vrhunski sportista, imate priliku da iskažete svoj potencijal na turnirima koji donose veliki takmičarski naboj i mogućnost da na takmičenjima međunarodnog karaktera predstavljate svoj grad i svoju državu!

 

 

 

 

 

 

Nakon čitavog niza uzbudljivih mečeva  najbolji učesnici su nagrađeni prigodnim poklonima i plaketama.

 

 

 

 

Za sve prisutne u dvorani organizovana je i tombola, a oni koji su imali sreću da budu izvučeni njihovi brojevi su dobili vrijedne nagrade poput izleta i noćenja u termama "Ozren", apartmanima "Sertini" u Trebinju, majica sa badminton motivima i slično.

 

 

 

Ovaj lijepi i pozitivni događaj ispratili su novinari RTRS i K3 televizije pružajući na taj način priliku i drugim građanima Republike Srpske da se upoznaju sa takmičarskim badmintonom i mogućnostima koje on otvara za sve naše sugrađane bez obzira na godine, spol ili fizičku konstitiuciju.

 

 

U turbulentnim i nestabilnim vremenima, sa puno nesigurnosti različitih pritisaka kojima smo izloženi badminton zaista pomaže da se bar na kratko vrijeme odmaknemo od svega negativnog i kvalitetno provedemo vrijeme u igri sa članovima porodice ili dragim prijateljima, prikupljajući na taj način energiju za borbu sa izazovima koje život postavlje pred sve nas.

 

Zato badminton klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine pozivaju sve one koji se vole igrati da dođu do njih i "podijetinje" bar na tren i uživaju u igri!

 

 

Učesnici "SERTINI DOBOJ OPEN 2023"