ZAVRŠEN "DAN BADMINTONA U DELTA PLANETU"!

U nedelju 19.06.2022. godine Badminton savez BiH je u Banja Luci organizovao promociju takmičarskog badmintona u prostoru Delata Planeta, najvećeg šoping molа u Bosni i Hercegovini.

 

Ova prezentacija pod nazivom „Dan badmintona u Delta Planetu“ je organizovana uz veliku podršku uprave Delta Planeta, a za realizaciju promocije su bili zaduženi članovi Badminton kluba Banja Luka.

 

 

U periodu od 12 – 18 časova svi posjetioci Delta Planeta su imali priliku da se upoznaju sa takmičarskim badmintonom, mnogi od njih su prvi put imali priliku da vide igrače badmintona na djelu i na taj način da dožive sve prednosti ovog sjajnog sporta.

 

Demonstraciju badmintona su vršili članovi BK Banja Luka različitih starosnih kategorija, od najmlađih pa sve do seniorskog pogona.

 

 

 

 

U promociji su učestvovali i banjalučki badminton rekreativci i svi zajedno su pokazali ono što je najvažnije, a to je da je badminton je sport kojim se mogu baviti svi bez obira na spol, starosnu dob ili fizičku konstituciju.

 

 

U to su se mogli uvjeriti svi oni koji su posmatrali dešavanja na terenu, a posebno oni koji su sami pokušali igrati badminton.

Sve koji su organizovali promociju posebno je obradovao interes najmlađih posjetilaca Delta Planeta i njehova želja da uzmu reket u ruke i pokušaju kontrolisati nestašnu badminton „lopticu“.

 

 

 

 

 

 

 

U veseloj i radnoj atmosferi prošlo je 6 sati igranja badmintona u prostoru najvećeg šoping mola u BiH.

 

 

Pozitivna posljedica ovog događaja će sigurno biti veći broj novih zaljubljenika u badminton.

 

 

 

Naravno najviše se veselimo budućim badmintonašima najmlađeg uzrasta, tu će sigurno biti dosta „materijala“ za sjajne igrače badmintona koji će nas u budućnosti obradovati i rezultatskim uspjesima na badminton takmičenjima kojih ima zaista mnogo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BS BiH u ime svih svojih članova izražava zahvalnost Delta Planetu za pružnje podrške u promociji ovog lijepog sporta.

 

I naravno, i ovaj put dugujemo zahvalnost stalnom prijatelju i partneru BSBiH, banjalučkoj kompaniji „Tenzo“d.o.o. koja je uvijek tu kada to badmintonašima zatreba!

 

Video: 
Dan badmintona u Delta Planetu