Aktivnosti kluba tokom predstojećeg vikenda

Članovi BK“Banja Luka“ će se tokom vikenda ukjljučiti u aktivnosti koje su u funkciji promocije očuvanja zdravlja i prevencije teških oboljenja.

U subotu 09.05.2015. godine u Banja Luci će povodom Dana Evrope biti organizovana rekreativna vožnja biciklima pod nazivom „Biciklijada sa zvijezdama“. Organizatori ovog događaju  su EU informacioni centar i biciklistički klub „BSK“ iz Banja Luke.

 

http://euinfo.ba/obiljezavanje-dana-evrope-u-bih-biciklijada-sa-zvijezdama/

Revijalne biciklističke vožnje održat će se simultano u Banja Luci, Bihaću i Mostaru na sam Dan Evrope, u uz učešće predstavnika Delegacije EU u BiH, lokalnih zvaničnika i građana svih uzrasta.

Biciklijadu u Banja Luci na rijeci Vrbas će otvoriti šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Lars-Gunnar Wigemark. Trka će započeti u 15:00 sati na trgu Krajine, gdje će se ujedno i završiti.

U svim gradovima biti će upriličen i zabavno-muzički program na polaznim/završnim pozicijama, a za sve prisutne će biti organizirane različite aktivnosti, poput tombole sa nagradama, face painting-a, te igraonica sa balonima za najmlađe.

Delegacija EU u BiH i EU info centar pozivaju sve građane na proslavu rođendan Evropske unije kao i da bez obzira na starosnu dob učestvuju na biciklijadama.

Pozivamo sve članove BK“Banja Luka“ da se u što većem broju uključe u ovaj lijepi događaj i pojave se na startu na svojim biciklima, obučeni u majice našeg kluba.

 

 

http://www.euromelanoma.org/bosnia

 

U nedelju 10.05.2015. godine članovi kluba će se priključiti javnoj promociji Euromelanoma, preventivno-humanitarne kampanje kojoj je cilj prevencija i rana dijagnoza raka kože, prije svega melanoma, najmalignijeg karcinoma u humanoj patologiji.

Kampanja će se provesti od 11.05. - 15.05.2015.godine.

Tokom dana kampanje pregledi tumora kože za pacijente su besplatni i bez uputnice, a rad ljekara je isključivo humanitaran i bez ikakve novčane naknade.

 

Organizatori kampanje su Evropska dermatovenerološka asocijacija /EADV/, Evropska dermatoonkološka asocijacija /EADO/ ,Euromelanoma organizacija, te Udruženje za prevenciju i borbu protiv raka kože „Melanoma u B&H“.

I ove, kao i prethodnih godina, planirane su aktivnosti u vidu javne i medijske promocije kampanje, a u cilju što masovnijeg odziva stanovništva.

Kampanja, u trajanju od 5 dana, provešće se u svim javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama RS i BiH.

Članovi BK“Banja Luka“ će ovu izuzetno značajnu kampanju nastojati promovisati svojim aktivnim učešćem u programu na Trgu Krajine, koristeći ujedno priliku da promovišu i aktivnosti našeg kluba, a koje su prije svega u funkciji mentalnog i fizičkog zdravlja naše djece i omladine.

Pozivamo sve naše sugrađane da iskoriste ovu priliku i izvrše preglede koji su besplatni i svima dostupni, što u svjetlu opšte ekonomske situacije koja kod nas vlada, ima posebnu težinu.

 

OBAVJEŠTENJE:  termin za rekreativce u O.Š."Borisav Satnković" u subotu 09.05.2015. godine neće biti na raspolaganju zbog zauzetosti školske sportske dvorane za potrebe  tek-van-do turnira.

 

Video: 
Kampanja: Euromelanoma u BiH