BADMINTON EUROPE Coach Education – Instructor’s Course (Edukacija trenera – kurs za instruktore)

BADMINTON EUROPE Coach Education – Instructor’s Course

(Edukacija trenera – kurs za instruktore)

 

 

BK RAVENS KG je u saradnji sa Badminton Europe u periodu 20.-22.maj 2011. godine organizovao internacionalni seminar za trenere "BADMINTON EUROPE Coach Education – Instructor’s Course". Seminar je organizovan uz podršku Badminton saveza Srbije i grada Kragujevca u prostorijama Druge kragujevačke Gimnazije i Hale "Park" .

21 učesnik iz 11 različitih zemalja, je imalo prilike da se dodatno edukuje za rad sa juniorskim igračima svih starosnih kategorija. Tehnički ekspert ovog seminara Dan Travers iz Škotske i njegov asistent Ray Stevens iz Velike Britanije, su sve učesnike detaljno upoznali sa predloženom metodologijom za rad od strane Badminton Europe.


Od učesnika se očekuje da u narednom periodu to znanje prenose na ostale trenere u svojim zemljama, kao i da nastave sa naporima za dodatni razvoj trenerskih organizacija u svojim nacionalnim savezima.
Poslednjeg dana, svi učesnicu su polagali i ispit, gde su kao demonstratori učestvovali najtalenotvaniji juniorski igrači BK "RAVENS KG", a zadatak učesnika seminara je bio da praktično prenesu stečena znanja mladim takmičarima sa kojima se prvi put susreću.

 

Bosnu i Hercegovinu su ispred Badminton savez BiH na ovom događaju predstavljali treneri Adis Zukić iz BK”Netspin” Jablanica i Armin Stefanović iz BK “Badminton Akademija Sarajevo”. Ovo je bila dobra prilika za mlade trenere da steknu nova kvalitetna znanja koja će moći prenjeti i svojim mladim igračima,ali isto tako i kolegama iz drugih klubova. Ovo je još jedan korak u korist bržeg razvoja badmintona u cijeloj BiH i dio kontinuiranog procesa slaganja svih potrebnih elemanata za ravnopravno uključivanje BiH badmintona u sve aktivnosti krovnih badminton institucija.

 

Pohvala našim kolegama iz Jablanice i Sarajeva što se u ovom neinspirativnom, depresivnom vremenu nisu prepustili inertnosti i neaktivnosti, već naprotiv, svojim angažovanjem otvaraju mnoga vrata kroz koja će i svi drugi hrabri, uporni i vrijedni moći prolaziti.

 

Pohvale od Evropske federacije

 

Prema rečima Line Engl (menadžera za razvoj u Badminton Europe), koja je takođe bila učesnik i supervizor seminara, seminar je organizovan na najvišem nivou, svi učesnici su i pored izuzetno zgusnutog rasporeda veoma zadovoljni stečenim znanjem i gostoprimstvom, a  Badminton Europe će pružati dodatnu pomoć u razvoju trenerskih organizacija svim nacionalnim savezima.

Uz sve pohvale na račun BASS i lokalnog organizatora, Lina Engl je istakla da je uz saradnju u prethodnom periodu i konstantan razvoj, ovaj seminar jedan od temelja za dalju uspešnu saradnju Badminton Saveza Srbije i Badminton Europe.