Badminton kamp u Karatašu, Srbija, avgust 2011. godine

 

Članovi BK’’Banja Luka’’ i BK’’Prijedor’’ su učestvovali u radu badminton kampa koji Badminton savez Srbije tradicionalno tokom avgusta mjeseca organizuje u Karatašu (na obali Dunava kod HE’’Đerdap’’) za članove badminton reprezentacija Srbije u različitim starosnim kategorijama. Zahvaljujući susretljivosti rukovodstva krovne badminton institucije u Srbiji igrači iz Banja Luke i Prijedora već tradicionalno pod vrlo povoljnim uslovima imaju priliku da unaprijede svoje znanje badmintona radeći sa kvalitetnim trenerima i vježbajući sa svojim vršnjacima iz Srbije.

 

 

Sandra Janković i Neris Ramić iz BK’’Banja Luka’’, Jelena Vujaković i Sara Đurić iz BK’’Prijedor’’ su u blizini Đerdapa  proveli 10 dana tokom kojih su pored odličnih treninga (dva puta dnevno) imali priliku da prate i Balkanski šampionat u U-13 kategoriji. To je bila dobra mogućnost da se upoznaju sa kvalitetom igre igrača mlađih kategorija iz zemalja koje su puno razvijenije u badmintonskom smislu od BiH (Turska, Bugarska, Rumunija).

 

Posebna vrijednost ovog šampionata je uspjeh tima Srbije koji je u timskom dijelu osvojila srebrenu medalju i na taj način pokazala da se čak i u limitiranim uslovima i sa vrlo malom podrškom institucija, uz vrijedan i uporan rad mogu ostvariti vrhunski rezultati.

 

 

Već na prvim treninzima nakon povratka vidjelo se koliki pozitivan efekat je na naše igrače proizvelo učešće u radu ovog kampa. Uz zahvalnost prijateljima iz Srbije, nadamo se da će se ova tradicija nastaviti, a isto tako vjerujemo da će mo u budućnosti biti u mogućnosti da uzvratimo istom mjerom i ugostimo badmintonaše iz Srbije na prostoru BiH.

 

 

 Sandra Janković

 

 

Neris Ramić

 

 

Igor Šešić