Balkanski šampionat U-17, Novi Sad 28.08. - 30.08.2015. godine

Nakon praćenja sjajnog svjetskog šampionata u Indoneziji, domaći badmintonaši se okreću značajnim događanjima u regiji.

U periodu od 28.08. – 30.08.2015. godine članovi BK“Banja Luka“ će nastupiti na Balkanskom šampionatu za igrače do 17 godina starosti koji će u Novom Sadu organizovati Badminton savez Srbije.

 

Zajedno sa članom BK“Prijedor“ Markom Teićem, reprezentaciju BiH na ovom takmičenju će predstavljati igrači BK“Banja Luka“: Dajana Popović, Una Bosnić, Ksenija Marinković, Ana Đurašinović, Anđela Božić, Lazar Peurača, Filip Teovanović i Rajko Milaković. Stručni štab čine Igor Šešić i Marko Kočić.

 

 

Rajko Milaković, Peurača Lazar, Marko Teić,Filip Teovanović, Ksenija Marinković, Dajana Popović, Ana Đurašinović, Una Bosnić

Bosnu i Hercegovinu i naš klub će na ovom takmičenju predstavljati i Elena Kevac i Olja Fail, međunarodne badminton sudije.

 

 

Na šampionatu se očekuje učešće 7 zemalja: Turske, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i domaćina Srbije. a prvi dio takmičenja je rezervisan za ekipnu konkurenciju. U drugom dijelu turnira učesnici će se za boje svojih država i lični prestiž boriti u pojedinačnoj konkurenciji.

Mladi igrači su se vrijedno spremali za ovaj šampionat tokom ljetnjeg perioda. Iako su uslovi za rad bili izuzetno teški (visoke temperature zraka u dvorani), ovi junaci nisu dozvoljavali da ih to omete i da ih spriječi da na pet treninga sedmično rade na usavršavanju svoje badminton vještine.

 

 

 

Nastup na ovom šampionatu su omogućili: roditelji igrača, „INK Konstruktor“ d.o.o. Banja Luka, „Tenzo“ d.o.o. Banja Luka i „Bočac Turs“ Banja Luka.

 

 

 

 

P.S.

 

Najnormalnija je stvar da se djeca i omladina bave sportom, normalno je i da, kada svoje vještine podignu na najviši nivo, nastupaju na vrhunskim takmičenjima, a normalno je i da nastupaju za zemlju u kojoj žive.

Jedino što nije normalno je da od te zemlje nemaju baš nikakvu podršku u svojim nastojanjima da je promovišu na najbolji mogući način. Tragična je činjenica da smo se svi mi ovdje već odavno naučili da je sve što je negdje drugdje nenormalno ovdje postalo i te kako normalno.

 

A i oguglali smo na sve to. Iako na to nemamo pravo jer je u našim rukama odgovornost za budućnost svih nas, prije svega ove mladosti koja ničim nije zaslužila da živi u ovakvom okruženju i da se prema njoj odnosi na ovakav način.

 

 

 

Video: 
Pripreme za balkanijadu