Banja Luka Open 2016 međunarodni badminton trunir za igrače rekreativce

Sve je spremno za još jedan praznik badmintona i festival dobrih vibracija i pozitivne energije.

Banja Luka Open 2016, treći po redu međunarodni badminton turnir za igrače rekreativce, će u organizaciji BK”Banja Luka” biti održan  u subotu 23.04.2016. godine.

 

Na turniru koji starata u 9:00 časova u sportskoj dvorani “Farma-Prom” prema prijavama očekuje se učešće blizu 80 igrača iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Igrači iz Ljubljane, Osijeka, Varaždina, Bjelovara, Zagreba, Pančeva, Beograda, Sarajeva, Prijedora, Gruda, Širokog Brijega i Banja Luke će se ogledati u ženskom i muškom singlu, ženskom i muškom dublu i mješovitim dublovima u A,B i C jakosnoj kategoriji.

 

U subotu u cjelodnevnom programu može se očekivati mnogo sjajnog badmintona, dobrog druženja i vesele atmosfere.

 

Nakon završetka sportskog dijela turnira, većina učesnika će nastaviti druženje u “Zlatnoj krigli“ restoranu restorana banjalučke pivare.

 

 

 

 

Rekreativni badminton turniri su događaji koji promovišu aktivno bavljenje rekreacijom kroz takmičarski badminton, a u funkciji su i promocije gradova domaćina i njihovih privrednih, sportskih i turističkih potencijala.

Ovogodišnji BL Open 2016, koji je dio čitave serije badminton turnira iz ove kategorije koji se u regiji organizuju gotovo svakog vikenda, je i u funkciji obilježavanja dana našeg grada koji 22. aprila slavi oslobođenje od fašističkih okupatora kao jedan od najvažnijih događaja u svojoj istoriji.

Kroz organizaciju turnira odaje se počast onima koji se nisu mirili sa tuđinskim jarmom i koji su za slobodu bili spremni položiti svoje živote.

 

Namjera je organizatora da i u budućnosti termin održavanja turnira vežu za ovaj veliki praznik grada.

Ovo će biti odlična prilika i da se promovišu neki od značajnih brendova koji su podržali organizaciju turnira poput lokalnih brendova “Manje” i “Nektara”, te onih koji djeluju u Banja Luci kao najznačajniji poslovni subjekti poput “Sport Vision” i “Hemofarma”.

 

Sportska dvorana "Farma-Prom" je postala omiljena među badmintonašima iz regije, a njen vlasnika i zaposleni u dvorani daju punu podršku organizaciji turnira.

 

Badmintonaši rekreativci su sjajna grupa koja kretanjem sa turnira na turnir u regiji ruše barijere i šire val pozitivne energije kojom se odupiru sumornoj svakodnevnici i životnoj monotoniji. Oni ne posustaju pod teretom godina ili životnim problemima, a badminton im pomaže da u sebi trajno zadrže iskru dječije razigranosti i volje za životom.

 

 

Takve goste možete samo poželjeti. Dobro nam došli!

 

 

 

 

       

 

Video: 
Prilog o pripremi BL Open 2016