Finale "Banjalučke badminton lige"

U četvratk 14.07.2016. godine organizovano je finale "Banjalučke badminton lige", takmičenja koje je organizovano u funkciji kvalitetnih priprema igrača iz BK"Banja Luka" i BK"Prijedor" za neka značajnija takmičenja na državnom i međunrodnom nivou. 

 

 

 

Liga se igra tokom proljeća tako da se odigra 6 kola nakon kojih se dobijaju 4 najbolja koja na finalnom turniru odigraju između sebe tako da dobijemo tri prvoplasirana. Na ovaj način tokom dužeg perioda igrači imaju priliku da sve što uvježbaju na treninzima primjene pod takmičarskim pritiskom. Taj takmičarski naboj i cilj kojem se stremi daje dodatni stimulans da se na treninzim radi kvalitetnije.

 

 

U sljedećoj godini želja je da ova liga dobije na težini uključivanjem klubova koji djeluju u mjestima koja se nalaze na manjim udaljenostima od Banja Luke, poput Novske u Hrvatskoj, a isto tako da se ova liga uskladi i kombinuje sa takmičenjima u tim mjestima tako da se obezbjedi veći broj učesnika i snažnija konkurencija što bi sigurno bio i dodatni stimulans igračima za rad, ali i lijepa prilika za dodatnu promociju badmintona u ovim sredinama.

 

 

 

Marko Tejić, pobjednik u muškom singlu, član BK"Prijedor"

 

 

Ženski singl: 1. Ksenija Marinković, 2. Ana Đurašinović, 3. Una Bosnić, "BK"Banja Luka"

 

 

Prigodne nagrade za najbolje su obezbjedili: "UDAS", "Sport-Vision" i "Hemofarm" na čemu im organizator lige BK"Banja Luka" srdačno zahvaljuje.