FK "Borac" prvak BiH!

Banja Luka slavi još jedan uspjeh svojih sportista. FK "Borac" je kolo prije kraja Premijer lige BiH prvi prošao kroz cilj i po prvi put u klupskoj istoriji se domogao titule u državnom  prvenstvu. Golom Stupara na Grbavici "Borac" je bodove koji imaju težinu titule osvoijo na terenu domaćeg "Željezničara" , direktnog konkurenta u ovoj napornoj borbi za osvajanje  samog  vrha klupskog fudbala u BiH. "Borac" je u najvećem dijelu šampionata bio na čelnoj poziciji i sasvim zasluženo je ovjenčan titulom pobjednika. 

Banja Luka ima dugu sportsku tradiciju i i klubovi koji iz nje dolaze su kroz istoriju ostvarivali značajne uspjehe i na domaćem i na međunarodnom planu. U periodu nakon rata iz objektivnih i subjektivnih razloga Banja Luka je počela gubiti fizionomiju grada u kojem djeluju sportisti sposobni za najviše domete. Nadamo se da zadnja dva dana u ovoj sedmici kada se RK"Borac" domogao kupa BiH i FK"Borac" titule najboljeg fudbalskog kluba u BiH najavljuju bolja vremena za banjalučki sport i vraćanje na pozicije koje na sportskoj geografskoj karti Banja Luka svakako zaslužuje. 

 

Ukoliko se ukinu sankcije koje su UEFA FIFA nametnule bosanskohercegovačkom fudbalu "Borac" će ove godine biti dio Lige šampiona i to će biti nova prilika za promociju našeg grada i njegovih mogućnosti. Čestitamo "Borcu" na velikom i zasluženom uspjehu i pozivamo sve koje on raduje da na dostojanstven način proslave ovu titulu.

http://www.source.ba/clanak/630557355162/sport/Grbavica%20aplauzima%20is...