Mikrofinova škola badmintona - 6. turnir školske badminton lige BiH 29.05.2011., Banja Luka

’’Mikrofinova škola badmintona’’ je nastavila svoj uspješan rad na promociji badmintona u školama organizacijom 6. po redu turnira školske badminton lige BiH. Turnir je organizovan u Banja Luci uz učešće badmintonaša-osnovaca iz: Bihaća, Sarajeva, Banja Luka, Obudovca, Crkvine, Gornje Lamovite i Kozarca.

 

Na turniru si igrani  mečevi u ženskom i muškom singlu, u prvom dijelu takmičari su bili podijeljeni po grupama da bi nakon razigravanja dva prvoplasirana iz svake grupe igrala u polufinalu. Nakon polufinalnih mečeva poraženi su igrali za treće mjesto a pobjednici su u finalnim mečevima odlučili o najboljima.

 

Turnir se odvijao u veseloj i sportskoj atmosferi, ispunjenoj interesantnim mečevima i međusobnim druženjem učesnika. Najveću neizvjesnost su ipak ponudili mečevi polufinala i finala u kojima smo vidjeli uglavnom izjednačnu borbu, a neki su ponudili i  dosta drame u završnici.

 

Pobjednica u ženskom singlu je Dajana Grahovac iz O.Š.’’Jovan Dučić’’ iz Gornje Lamovite koja je u finalu rezultatom  21:16 savladala Sandru Janković iz O.Š.’’Milan Rakić’’ iz Banja Luke. Dajana je do finala došla pobjedom nad Vesnom Panić iz Obudovca rezultatom 21:10 a Sandra je u polufinalu savladala Pejić Dušanku (Obudovac) sa 21:17.

 

Djevojčice

 

Polufinale:

 

1. Grahovac Dajana - Panić Vesna 21:10

2. Janković Sandra – Pejić Dušanka 21:17

 

Za treće mjesto

 

Panić Vesna – Pejić Dušanka 21:14

 

Za prvo mjesto

 

Grahovac Dajana – Janković Sandra 21:16

 

Poredak

 

1. Grahovac Dajana (Gornja Lamovita)

2. Janković Sandra (Banja Luka)

3. Panić Vesna (Obudovac)

 

Kod dječaka najuspješniji je bio Tejić Mladen iz Gornje Lamovite koji je iza sebe ostavio Ramić Nerisa iz Banja Luke i svog mlađeg brata Marka.

 

Dječaci

 

Polufinale

 

1. Tejić Marko – Ramić Neris 21:9

2. Tejić Mladen – Alem Spahić 21:6

 

Za treće mjesto

 

Tejić Marko – Alem Spahić 22:20

 

Za prvo mjesto

 

Tejić Mladen – Ramić Neris 21:8

 

Poredak

 

1. Tejić Mladen (Gornja Lamovita)

2. Ramić Neris (Banja Luka)

3. Tejić Marko (Gornja Lamovita)

 

I ovaj turnir je pokazao kakvu sjajnu djecu imamo. Sve pohvale zaslužuju mladi igrači koji su svoje slobodnu nedeljno vrijeme proveli u sportskoj borbi i druženju sa vršnjacima, a naročite pohvale zaslužuju oni koji su prevalili naporan put sa svojim trenerima da bi učestvovali na ovom takmičenju. Ponosni možemo biti i na članove takmičarske ekipe BK“Banja Luka’’ koji su pomogli svojim trenerima u organizaciji turnira i vršili dužnost sudija.

 

Zaista lijepa slika u sportskoj dvorani elektro škole ’’Nikola Tesla’’, koja zrači vjerom da, bez obzira na sve nedaće i probleme kojim je ispunjena naša današnjica, imamo djecu i mlade ljude koji će biti sposobni preuzeti odgovornost za našu budućnost. Još jednom smo dobili potvrdu da treba istrajati u nastojanjima da se djeci otvori prostor u kojem se mogu izraziti na najbolji način, da ona to znaju poštovati i da su spremna uzvratiti na najljepši način.

 

Nadamo se da će i druge kompanije slijediti primjer sjajnog partnera Badminton saveza BiH, ’’Mikrofina’’ doo, i prostor za svoju promoktivnu aktivnost potražiti u ovakvim i sličnim projektima koji su prije svega okrenuti prema djeci. Badminton u ovom projektu svakako ima vrelo talenata od kojih se kroz kvalitetan rad u klubovima mogu očekivati vrhunska dostignuća.

 

Želimo zahvaliti ’’Nezavisnim novinama’’ iz Banja Luke koje su ipratile ovaj događaj i čiji su reporteri bili prisutni u dvorani. Nadamo se da će i drugi mediji sve veću pažnju posvećivati ovakvim događajima koji promovišu pozitivne vrijednosti i stimulišu našu djecu da se bave aktivnostima koje su dobre za njihov ukupni razvoj.

 

 

Ženski singl: 1. Grahovac Dajana 2. Janković Sandra 3. Panić Vesna

 

 

Muški singl: 1. Tejić Mladen 2. Ramić Neris 3. Tejić Marko

 

 

 Amina Burić

 

 Dajana Grahovac