Naši favoriti-Pilates body studio, Afiniti centar sportske izvrsnosti , Banja Luka

Piates body studio u ulici Kralja Alfonsa XIII br. 22 je jedan od naših favorita kada je u pitanju odnos prema poslu. Vrhunski opremljen prostor na ekskluzivnoj lokaciji u centru grada, sa edukovanim instruktorima i uslugom koja zadovoljava najviše evropske standarde pruža sve uslove za relaksaciju i rehabilitaciju, fizičku i duhovnu, kroz čitav niz vježbi koje doprinose da se tijelo i duh pripreme za  izazove koje nameće naša svakodnevnica.

 

 

 

 

 

 

Body tehnika je nova fizička aktivnost koja posljednje
decenije privlači sve veću pažnju na području sporta,
rekreacije i rehabilitacije.

Što je novo u Body tehnici u odnosu na klasičan pilates?

To je tehnika koja se konstantno razvija i istražuje nove mogućnosti fizičke aktivnosti, a osnovne su razlike:

01. Stojeći položaj
02. Viši intenzitet i dinamika vježbanja
03. Dinamičnije i prirodnije disanje
04. Više od 3000 različitih vježbi
05. Raznovrsni i zabavni treninzi
06. Prilagodljivost na rehabilitacijski, rekreativni i sportski pristup
07. Razvoj kondicije − kondicioni body trening
08. Povećana kalorijska potrošnja − body slim program
09. Preko 20 različitih rekvizita
10. Program body vježbi na biciklima − body spinning
11. Program za poticanje limfe
12. Inverzni gravity trening Body tehnike

 

Nudimo dva osnovna načina vježbanja Body tehnike (individualni i grupni)

Individualni programi

Individualni program uz prethodnu rezervaciju termina podrazumijeva rad na specijalno dizajniranim spravama i pomagalima za optimalno i maksimalno sigurno vježbanje. Individualni treninzi u trajanju od 60 minuta preporučuju se apsolutno svim dobnim skupinama jer se ciljevi i zadaci svakog časa programiraju zavisi o vašim željama, zdravstvenom stanju, starosti i kondiciji. Treninzi se sastoje od body spinning programa, vježbanja na spravama uz stalnu prisutnost instruktora, te manipulativno-pasivnog opuštanja u završnom dijelu.

 

 

 

Nakon što savladate osnovne body vježbe, osposobljeni ste za samostalno vježbanje kod kuće uz našu knjigu ili/i za višu visinu psihofizički zahtjevnijih zadataka s instruktorom u studiju. Dva su pristupa Body tehnike intenzitetom prilagođeni vašem zdravlju i potrebama:

 

1. Individualni program rekreativnog karaktera (za kondiciju i mršavljenje)
Najbolji se rezultati mogu očekivati kombinacijom individualnih i grupnih sati vježbanja tri do četiri puta sedmično. Za preporuku pravilne prehrane, prema vašim individualnim karakteristikama.

2. Individualni program sportskog karaktera (za optimalnu funkcionalnost i vrhunsku sportsku formu)
Individulanim se pristupom možemo optimalno prilagoditi karakteristikama vašeg sporta. Ako ste aktivan sportaš dovoljan je jedan do dva individualna dolaska sedmično u PBS Centar. U slučaju da nemate ciljani sport, a želite povratiti nekadašnju kondiciju, četiri do pet dolazaka sedmično povratit će vas u vrhunsku sportsku formu kroz dva do tri mjeseca.

 

Grupni programi

1. Osnovni grupni programi predstavljaju 45-minutne kontinuirane treninge u malim homogenim grupama od najviše 6 članova.
Svaki se sat izmjenjuju rekviziti uz pomoć kojih se vježba čime se zadovoljava princip raznovrsnosti a i zabave tokom vježbanja. Preporučuje se svima koji su prethodno imali iskustva s Body tehnikom, pilatesom, jogom, aerobikom, plesom ili nekim drugim aktivnostima, a da se ne žale na bolna stanja ili bolesti. Osobe koje se još nisu susrele s Body tehnikom, a imaju želju vježbati u grupi, trebaju proći individualni sat kako bi usvojili osnove pravilnog pokretanja tijela po principima Body tehnike.

2. Specifični grupni programi u trajanju od 60 minuta u malim grupama od 2 do 3 članova.

 

 

 

Body tehnika za trudnice

Program prilagođen svim specifičnostima trudnoće. Može se zatražiti individualni pristup ili vježbanje u maloj grupi trudnica. Namijenjen je trudnicama u sva tri tromjesečja, a posebnost našeg pristupa je u aktiviranju i toniziranju svih mišića tijela, ispravljanju lošeg držanja, otklanjanju bolova u leđima, održavanju kondicije i sprečavanju nakupljanja viška kilograma.

Body tehnika za djecu − PBS Junior program

Program namijenjen školskoj djeci od 6 do 16 godina s primarnim ciljem ispravljanja lošeg držanja i osvještavanja mišića za bazične funkcionalne kretnje u životu i sportu. Dječji programi su sjajna nadopuna školskim aktivnostima kojima nedostaje fokus na bazične kretnje iz svakodnevnog života (pravilan čučanj, iskorak, sagibanje, nošenje tereta, pravilan trbušnjak...) uz naglasak na pravilnost držanja u sjedećim i stajaćim pozicijama. Ovaj program može biti nadopuna bilo kojem sportu jer se tada vježbe prilagođavaju izvođenju tehničkih zadataka sportu specifičnih kretnih struktura.

Konsultacije

Kod Body instruktora Tomić Sandre 30-minutne konsultacije s klijentima kojima su potrebni praktični terapeutski savjeti, detekcija držanja i deformacija, ispravci i nadzor samostalne fizičke aktivnosti, izrada stručnih programa, smjernice u prehrani i slično. Termini konsultacija su prema dogovoru.

 

 

Ako se želite predbilježiti za konsultacije, opišite nam razlog svojeg dolaska i rezervirajte termin putem e-maila:

 

kana84bl@gmail.com

 

i/ili telefonom 00387(0)65/644 174.

 

 

 

           

Preuzmite datoteku: