Olimpijska Solidarnost - Seminar za badminton trenere- Banja Luka, 14. - 20.04.2014. godine

U Banja Luci će se u periodu od 14.04. - 20.04.2014. godine održati seminar za badminton trenere. Ovo je  do sada najznačajniji seminar za badminton stručnjake, a Badminton savez BiH ga realizuje uz svesrdnu pomoć i podršku Olimpijskog Komiteta BiH i Međunarodnog Olimpijskog Komiteta.

 

Seminar se realizuje u okviru razvojnog projekta MOK-a koji nosi naziv "Olimpijska solidarnost" a kojem je cilj podrška unapređenju i razvoju organizacione strukture sportskih saveza. Projekat se realizuje kroz nacionalne olimpijske komitete, a sredstva za relizaciju obezbjeđuje MOK.

 

 

U okviru projekta postoji mogućnost apliciranja za podršku različitim segmentima organizacije saveza, a BSBiH se opredjelio za unaprjeđenje trenerske strukture, smatrajući da je povećanje broja kvalitetnih trenera u različitim djelovima zemlje u ovom trenutku najbolji doprinos bržem razvoju badminona u BiH.

 

Seminar će biti organizovan u Banja Luci, glavni predavač će biti vrhunski stručnjak Svjetske badminton federacije (BWF) Joann Hughes iz Engleske, a za organizaciju seminara zadužen je BK"Banja Luka"

 

Učesnici dolaze iz različitih djelova BiH a njihova imena su:

 

1 . Sanja Gajić

2 . Elena Kevac

3 . Olja Fail
4 . Dejan Kosić
5 . Dragana Amidžić
6 . Aleksandar Egić
7 . Bekim Kastrati
8 . Almir Šiljdedić
9 . Amar Šaban
10 . Boris Janjić
11 . Žana Malenčić
12 . Elvis Agović
13 . Armin Stefanović
14 . Ismet Lulić
15 . Nemanja Stanić
16 . Slaven Kršić
17 . Marko Kočić

 

Seminar će se odvijati prema sljedećem planu:

 

Ponedeljak: okupljanje učesnika i početak seminara radom u sali od 14:00 - 17:00 (Sportska sala O.Š."Borisav Stanković")

 

Utorak, Srijeda, Četvrta, Petak: praktični dio u sali od 9:00 - 17:00 časova  (uz kratku pauzu za ručak), 17.00 - 18.00 teoretski dio u učionici

 

Subota: praktični dio u sali od 9:00 - 17:00 (uz kratku pauzu za ručak)

 

Nedelja: 9:00 - 13:00 razgovor glavnog predavača Joann Hughes sa svakim od učesnika pojedinačno, podjela sertifikata potpisanih od Predsjednika OK BiH i Predsjednika MOK-a. To će biti i završetak seminara.

 

Prema planu realizacije seminara predviđen je i  kratkotrajni  zajednički izlet na neku od turistički interesantnih destinacija u okolini Banja Luke, naravno ukoliko glavni predavač to odobri.

 

Igrači BK"Banja Luka" i BK"Prijedor" će kao promoteri pomoći da se seminar realizuje na kvalitetan način.

 

U realizaciji seminara, pored OKBiH i MOK, BSBiH ima podršku uprave O.Š."Borisav Stanković" i hotela "Atina" u kojem će biti smješteni učesnici.

 

Treba naglasiti da u vrlo teškim i nepovoljnim vremenima za sport ukupno, podrška relizaciji ovako značajnih razvojnih projekata ima ogroman uticaj na podizanje volje i jačanje entuzijazma da se uprkos svemu, istraje na ostvarenju zacrtanih ciljeva.

 

Sigurno je da će, većinom mladim, učesnicima ovog seminara ovo biti neprocjenjivo iskustvo i otvaranje nekih novih mogućnosti, čak i u pogledu budućeg profesionalnog angažmana.

 

Video: 
Olimpic Solidarity in action