Prijatan susret sa badminton prijateljima iz Engleske

Članovi BK "Banja Luka" su 17.07.2017. godine ugostili grupu mladih badmintonaša iz Engleske. Mladi igrači sa različitih dijelova ostrva su se ujedinili pod vodstvom gospodina Filipa Bojla i krenuli na još jednu od svojih badminton turneja.

 

 

Već dugi niz godina članovi Hummersknott Badminton Cluba iz grada Darlingtona i njihovi prijatelji iz drugih engleskih gradova  kreću  na mini turneju tokom kojih koriste priliku da se upoznaju sa  zaljubljenicima u ovaj lijepi sport iz različitih zemalja, provedu vrijeme sa njima u igri i druženju. Oni su našli lijep način da kroz svoj omiljeni sport stvore čitav niz novih prijateljstava i steknu nova saznanja o različitim zemljama. Zaista sjajan način da se provede ljetnji odmor i zadovolji mladalačka radoznalost i spremnost na izazove.

 

Bosna i Hercegovina 30 zemlja koju su na ovaj način posjetili, a pred njima je put prema Srbij, Mađarskoj, Slovačkoj i Poljskoj.

 

 

 

Vrijeme provedeno u dvorani i ukupna atmosfera je još jednom pokazala da mladost lako ruši sve barijere tako da je bilo zaista lijepo vidjeti kako se početna nelagoda pretvara u srdačnost i opušteno uživanje u nesvakidašnjem susretu i omiljenom sportu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filip koji je već 43 godine uključen u rad kluba iz Darlingtona je vješto vodio dešavanja u dvorani kroz organizovanja mini turnira. Uglavnom su se igrali parovi, u drugom dijelu turnira parovi su formirani tako da u istom paru bude jedan domaći i jedan gostujući igrač.

 

 

Ovo je bio poseban doživljaj za malu grupu članova badminton sekcije iz O.Š."Borisav Stanković" koji vrijedno treniraju tokom raspusta uprkos velikim vrućinama.

 

 

Posebno nam je bilo drago što su se i članovi  BK "Prijedor" uključili u ovo dešavanje i na taj način pomogli da na najbolji način iskažemo naše gostoprimstvo ovoj simpatičnoj i dragoj ekipi.

 

Klub iskazuje zahvalnost upravi O.Š."Borisav Stanković" što je stavila na raspolaganje školsku sportsku dvorani radi realizacije posjete gostiju iz Engleske.

 

U duhu našeg stava da je, uz okupljanje i organizovanje djece i omladine radi bavljenja badmintonom, osnovna svrha postojanja kluba promocija našeg grada, bilo nam je zadovoljstvo da smo naše goste mogli povesti u kratki obilazak centra grada, tvrđave Kastel i, naravno, rijeke Vrbas.

 

 

 

 

 

 

 

Poslije zaista prijatnog poslijepodneva došlo je vrijeme za rastanak. Kao i svaki rastanak i ovaj je bio pomalo tužan. Ipak svima će ostati jedna lijepa uspomena a gosti su imali samo lijepe riječi za vrijeme provedeno u Banja Luci.

 

 

 

https://www.facebook.com/pg/Badminton-Savez-BiH-1079050998785509/photos/...