Promocija rada Antidoping agencije BiH

 

 

Nakon potpisivanja ugovora o saradnji između Badmintona saveza  BiH i Agencije za antidoping kontrolu BiH u BK’’Banja Luka’’ je urađena kratka promocija rada Agencije i upoznavanje mladih članova sa osnovnim principima djelovanja u oblasti antidopinga.

 

 

Upotreba nedozvoljenih sredstava je najveće zlo u modernom sportu. Osim što sportisti koristeći ta sredstva ugrožavaju temelje sportskog ponašanje koje podrazumijeva korektnost, viteštvo, fer plej i uspjeh koji za podlogu ima samo predan rad, oni u velikoj mjeri ugrožavaju i svoje zdravlje, sve do mogućih smrtnih ishoda.

 

 

Borbu protiv ovog zla najozbiljnije su shvatile sve sportske institucije, ali isto tako i vlade većine zemalja širom planete, tako da udruženim snagama intezivno rade na edukaciji, preventivi i otkrivanju onih koji krše međunarodne propise iz ove oblasti.

 

 

Mladim igračima su prezentovane osnovne informacije o nedozvoljenim sredstvima i pravilima koja se primjenjuju prilikom izbora sportista za kontrolu i način uzimanja uzoraka.

 

 

Badminton savez će kontinuirano raditi na edukaciji svojih članova, ali isto tako, u saradnji sa Agencijom, na redovnim kontrolama tokom takmičenja u svojoj nadležnosti.

 

 

Preuzmite datoteku: