Prvi BEC kurs za para-badminton trenere!

U holandskom gradu Veenendaal u periodu od 11.12. – 13.12.2015. godine od strane BEC je organizovan prvi kurs za obuku trenera koji će raditi sa igračima sa tjelesnim invaliditetom.

 

 

 

Učesnici iz 24 zemlje imali su priliku da se kroz intezivan teoretski i praktičan rad upoznaju sa specifičnostima rada sa para-badminton igračima. Ta novostečena znanja će biti dodatni vjetar u leđa nastojanjima BWF, BEC i nacionalnih saveza da se znatno ubrza proces omasovljenja i razvoja para-badmintona u svim zemljama članicama Svjetske badminton federacije (BWF).

 

 

 

BSBiH je na ovom značajnom kursu predstavljala Olja Fail, mladi trener iz BK “Banja Luka“. Znanje stečeno na ovom važnom događaju Olja će moći prenijeti i drugim zainteresovanim kolegama u BiH, a imaće priliku i da ga primjeni u radu sa para-badminton igračima koji su članovi BK“Banja Luka“. Sigurno je da će ovaj događaj i prisustvo predstavnika BiH na njemu značajno doprinijeti razvoju para-badmintona u BiH, sporta za lica sa invaliditetom koji im otvara čitav niz novih mogućnosti za obogaćenje životnih sadržaja i prezentaciju vlastitih mogućnosti.

 

 

 

     

 

 

 

 

Video: 
Seminar za Para-badminton trenere
Mursija 2014 evropski šampionat