Prvi pojedinačni šampionat BiH u senirskoj konkurenciji.

U nedelju 09.03.2014. godine U Banja Luci je organizovan prvi šampionat BiH u elitnoj konkurenciju u kategoriji ženskog i muškog singla.

 

U ime BS BiH ovaj šampionat, istorijski,  je organizovao BK"Banja Luka",a na njemu su učestvovali takmičari iz: Banja Luke, Bihaća, Travnika, Prijedora i Sarajeva.

 

Nakon mnoštva neizvjesnih i uzbudljivih mečeva BiH je dobila svoje prve badminton šampione u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji muškog i ženskog singla.

 

Ženski singl:

 

1. Jelena Gruban,  BK"Prijedor"

2. Žana Malenčić, BK"Prijedor"

3. Milica Kos, BK"Prijedor"

 

 

 

 

 

Muški Singl:

 

1. Antonio Lovrić, Bihać, član BK"Purger" Zagreb

2. Kočić Marko, BK"Banja Luka"

3. Kočić Miroslav, BK"Banja Luka"

 

 

 

 

Šampionat je bio prilika i za sticanje novog iskustva za mlade badminton sudije koji su svoj posao odradile na vrhunskom nivou, a pod dirigentskom palicom glavnog sudije Saše Popovića. Ovo je bio još jedan značajan korak na  njihovom putu ka zvanju sertifikovanog badminton sudije na nacionalnom, a potom i međunarodnom nivou. Linijski posao su izvrsno odradili kadeti BK"Banja Luka".

 

Sjajna mladost BK"Banja Luka" je još jednom pokazala da se na njih može računati, bez obzira koliko se složeni izazovi pred njih postavljaju. Zahvalni smo im i ponosni na njih.

 

Šampionat je organizovan uz podršku "Mikrofin" d.o.o.