Prvi trenig nakon ljetnje pauze, srijeda, 15.08.2018. godine!

Nakon ljetnje pauze, nešto duže u odnosu na planirano(i prve pauze u radu od osnivanja kluba) u srijedu 15.08.2018. godine članovi kluba će se okupiti na prvom treningu.

Trening će biti održan u O.Š.“Borisav Stanković“ sa početkom u 18:00 časova.

Do kraja avgusta planirano je da se treninzi organizuju srijedom i petkom u periodu od 18:00 – 19:30 časova.

Dok smo mi odmarali badmintonaši širom svijeta su bili izuzetno aktivni. Krajem jula i početkom avgusta u Kini se okupila badminton elita na Svjetskom badminton šampionatu.

 

Zahvaljujući ArenaSportTV mnogi naši sugrađani su po prvi put u direktnim prenosima na svojim tv aparatima mogli pratiti jedan od najvažniji turnira u svijetu badmintona. To je bila odlična prilika da vide zašto smo mi toliko posvećeni ovom lijepom i atraktivnom sportu.

 

Sedam dana smo bili u prilici da gledamo sjajan badminton. Za nas evropljane lijepa vijest je bila nova titula Karoline Marin(Španija), a poseban ton dešavanjima na šampionatu su dali sjajni predstavnici Japana.

 

Karolina Marin

Sa idejom da se što bolje pripreme za olimpijski turnir u Tokiju 2020. godine, japanci su selektovali sjajnu ekipu koja već sada ugrožava kinesku dominaciju i prijeti da preuzme primat u svjetskom badmintonu. Ta njihova „nindža“ varijanta badmintona sa mnogo eksplozivnosti i sjajnih poteza nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Sjajan je bio povratak Kento Mamote koji je, nakon što je zbog svojih sklonosti kockanju bio odstranjen iz ekipe jedan period, zablistao i zasjeo na šampionski tron u muškom singlu.

 

 

Kento Mamota

http://bwfworldchampionships.com/results/3213/total-bwf-world-championsh...

Pozivamo sve članove kluba da se okupe na prvom treningu, a ujedno pozivamo i sve naše sugrađane da dođu i upoznaju se sa našim lijepim sportom!

 

                                                             

Video: 
Kakav sport!
Zašto badminton?!
BK Banja Luka Promo