Solidan nastup kadeta i juniora na Adria Youth International-u i Croatian Junior International-u.

U Poreču  je u nedelju 09.10.2011. godine završeno još jedno izdanje međunarodnih turnira u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. Na odlično organizovanom takmičenju učestvovali su i članovi BK’’Banja Luka’’. U izuzetno jakoj konkurenciji u svim kategorijama, vjerovatno najačoj do sada, sa oko dvije stotine u česnika iz 17 zemalja, naši igrači su zabilježili sasvim solidan nastup.

 

 

Ovo se naročito može reći za naše kadete: Zeljković Danijelu, Janković Sandru, Pavičić Stefana i Tomić Miloša koji koji su u većini mečeva pokazali odličnu igru i bili vrlo konkurentni. Stefan Pavičić i Miloš Tomić su u okviru takmičenja u grupi zabilježili po jednu pobjedu a u većini mečeva su nijanse odlučivale u korist protivnika.

 

 

Stefan je u grupi imao predstavnika Bugarske (dvojica), Italije, Hrvatske i Njemačke. Meč protiv hrvatskog predstavnika Marka Pekaza  Stefan je dobio rezultatom 21:18 i 21:19. U ostalim mečevima je pružao snažan otpor i pokazao velike mogućnosti.

 

 

Miloš je u grupi imao predstavnike Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske i on je dobio meč protiv hrvatskog predstavnika Brune Grofelnika, rezultat 21:19 i 21:14. I negova je igra bila na vrlo zavidnom nivou u svim mečevima.

 

 

Djevojčice su bile sasvim solidne u svom nastupu. Danijela Zeljković je pružala jak otpor svojim protivnicima a problemi  sa bolom u leđima su je omeli za postizanje boljih rezultata ( bila je primorana predate jedan meč).

Za Sandru Janković ovaj nastup je bio prije svega u funkciji sticanja iskustva pošto je ona gotovo početnik u odnosu na sve druge učesnike takmičenja. Sandra je izuzetan talenat i postoji ogroman prostor za napredak u njenoj igri tako da uz dobar rad od nje u budućnosti možemo očekivati mnogo uspješnih nastupa.

 

 

Možemo biti sasvim zadovoljni   i nastupom u dublovima, naročito u mix-u gdje su Danijela i Miloš zbog pomanjkanja koncentracije propustili priliku da prođu u drugi krug.

 

 

Najveća prepreka našim mladim igračima u ostvarivanju boljih rezultata u ovom trenutku je činjenica da njihovi protivnici treniraju svaki dan, neki i po dva puta dnevno i ta uvježbanost daje tu razliku u kvalitetu. Mnoštvo malih auta i sitnih nepreciznosti su odnjeli prevagu na stranu protivnika naših igrača. Znajući to vjerujemo da uz dodatne treninge nećemo dugo čekati na značajnije uspjehe ove grupe naših kadeta.

 

 

Nastup juniora je bi nešto ispod očekivanja ali im se ne može mnogo zamjeriti jer su protiv sebe imali igrače od kojih su neki već profesionalni igrači i nastupaju i za senirske timove svojih zemalja. Mi našim igračima nažalost nismo bili u mogućnosti obezbjediti bolje u slove za rad u proteklom period a njihovi protivnici (igrali su protiv predstavnika: Rusije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Njemačke) rade u potpuno profesionalnim uslovima, sa potrebnom tehničkom i stručnom podrškom i kompletnom infrastrukturom.

 

 

Najbolji nastup je imao Slobodan Stijaković koji je protiv svog poljskog suparnika propusti nekoliko prilika da rezultat okrene u svoju korist ali imajući sve u vidu nemamo za čim žaliti.

Elena Kevac i Milana Kozomara su u ženskom dublu  pružile pristojan otpor odličnim ruskim predstavnicima.

 

 

Naši juniori su žrtve činjenice da su oni prije 6 godina krenuvši od nule počeli stvarati badminton istoriju i u našem gradu i u cijeloj BiH. Dok su oni radili svoje prve badminton korake njihovi današnji protivnici su već bili duboko zagazili u vode badmintona i većina danas iza sebe ima desetak godina treninga u odličnim uslovima. Unatoč tome naši igrači na samom terenu izgledaju sasvim dobro i vjerujemo da bi se kvalitetnim radom nekiod njih u seniorskoj konkurenciji mogli uveliko približiti svojim vršnjacima iz drugih zemalja.

 

 

Nastup u Poreču nam je pokazao da sve što radimo ima smisla, naša djeca su pokazala karakter i na terenu i izvan njega i svojim ponašanjem oni vrše najbolju promociju našeg kluba i našeg grada. Naš prioritet je da im obezbjedimo bolje uslove za rad i to će nam se svima sasvim sigurno vratiti na najbolji mogući način.

 

Nastup na ovom takmičenju smo realizovali uz podršku Volksbank A.D. Banja Luka, Oskar filma, Tenz-a, Mikrofin-a i odjeljenja za sport gradske uprave grada Banja Luke.