Srebro za Viktora, Bronza za Karolinu.

Viktor Akselsen se okitio još jednim odličjem. Sedamnaestogodišnji danac  se nakon senzacionalnog uspjeha i osvajanja zlatne medalje   na svjetskom prvenstvu U-17 održanom u Meksiku prošle godine (prvi igrač izvan Azije koji je postao svjetski prvak u tom uzrastu) domogao i srebrene medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu održanom na Tajpehu.

 

 

U dramatičnom i neizvjesnom meču njegov suparnik iz Malezije Zulfadli Zulkifli je bio uspješniji i domogao se zlatne medalje rezultatom 18-21, 21-9, 19-21.

 

                                

 

 

 

Tokom čitavog turnira Viktor je djelovao vrlo sigurno i do finala je dospio bez izgubljenog gema. Ipak previše grešaka i pomanjkanje koncentracije i, kako sam Viktor kaže, pametnija igra njegovog protivnika su spriječili ovog ekstra talentovanog tinejdžera da se okiti zlatom. Iako djelomično razočaran Viktor može biti ponosan na svoje postignuće na ovom šampionatu. On će i dogodine biti u prilici da se okuša u ovoj starosnoj kategoriji i vjerujemo da će , uz stalni rad i veće iskustvo, još spremniji ući u taj turnir i opet biti kandidat za najvišu stepenicu na pobjedničkom postolju.

 

Pored Viktora čast Evrope na ovom takmičenju je uspješno branila i Karolina Marin iz Španije koja je u ženskom singlu osvojila bronzanu medalju.