Uspješan nastup na BAPA OPEN, 26.06.2011. godine

U Pazariću kod Sarajeva završen je badminton turnir  BAPA OPEN koji je od strane Badminton akademije Sarajevo i Badminton saveza Federacije BiH organizovan u nedelju 26.06.2011. godine.

Na ovom turniru koji je je organizovan u pojedinačnoj konkurenciji za kategorije U-15,U-17 i U-19  učestvovali su predstavnici klubova iz Sarajeva, Jablanice, Travnika i Banja Luke, a naši takmičari su bili vrlo uspješni  i u Banja Luku su donijeli pregršt medalja. Iako na ovaj uspjeh treba gledati realno uzimajući u obzir prednost naših igrača koji treniraju badminton puno duže od svojih konkurenata iz drugih klubova, on ima svoju težinu, prije svega za stvaranje pobjedničkog mentaliteta , ali i zbog činjenice da se za svaku pobjedu trebalo izboriti na terenu. Niko od ove sjajne djece i mladih igrača iz različitih gradova BiH  koji su uzelu učešće u turniru nije spreman da se preda bez borbe, bez obzira na činjenicu da su neki tek prije nekoliko mjeseci uzeli reket u ruku. Sigurno je da će mnogi među njima u vrlo kratkom roku biti snažni i opasni protivnici našim igračima što je dobro za badminton u BiH, a naše igrače će stimulisati da još marljivije rade na poboljšanju svoje igre.

 

U sporskom centru ''MIRIND" koji raspolaže odličnim uslovima za treniranje i organizovanje ovakvih takmičenja (6 badminton terena, sjajna mogućnost za rekreaciju badmintonaša iz Sarajeva i okoline), BAPA OPEN je odlično organizovan od strane Badminton saveza Federacije, a vjerujemo da su postavljeni dobri temelji da ovo takmičenje preraste i u kvalitetan međunarodni turnir u mlađim kategorijama.

Rezultati takmičara BK"Banja Luka"

U-17, muški singl

1. Stijaković Slobodan
2. Pavičić Stefan
3. Kočić Marko
 

 muški dubl

1. Pavičić Stefan - Tomić Miloš
2. Kočić Miroslav - Kočić Marko
3. Stijaković Slobodan - Ramić Neris

 ženski dubl

1. Kozomara Milana - Kevac Elena
3. Zeljković Danijela - Janković Sandra

 MIX

1. Kozomara Milana - Stijaković Slobodan
2. Tomić Miloš - Janković Aleksandra
3. Pavičić Stefan - Zeljković Danijela

U- 19, muški sing

1. Kočić Miroslav

U-19, ženski singl

1. Kozomara Milana
2. Kevac Elena

 

 

Kočić Miroslav

 

 

Ramić Neris

 

 

Stijaković Slobodan

 

 

Janković Sandra

 

 

Kevac Elena

 

 

Kozomara Milana

  

 

Kočić Marko

 

 

Tomić Miloš

 

 

Pavičić Stefan