VIII tunir Mikrofinove škole badmintona

 

 

Badminton savez BiH I Mikrofin d.o.o su u okviru “Mikrofinove škole badminton” organizovali VIII redovni turnir školske badminton lige BiH.

 

Mikrofinova škola badminton je projekat kojem je prevashodni cilj omogućiti djeci da period odrastanja ispune igrom, druženjem i zdravim fizičkim aktivnostima, a da im sve to bude dostupno bez bilo kakve naknade. Imajući u vidu opštu situaciju u društvu, naročito ekonomsku, ovakvi projekti su od ogromnog značaja za očuvanje zdravlja naše djece, nihovu socijalizaciju i pravilno usmjeravanje.

Projekat se realizuje kroz školske badminton sekcije u kojima djeca imaju redovne treninge, a sve naučeno imaju prilku pokazati na dva turnira školske lige koji se organizuju na kraju prvog polugodišta i na kraju školske godine.

 

U Banja Luci je 22.06.2014. godine u sportskoj dvorani O.Š.”Borisav Stanković” održan VIII turnir koji je okupio 70 učesnika. Još jednom je ovo takmičenje bilo festival dječije radosti, iskazivanja vještine, talenta i sportskog duha.

Dan je protekao u znaku mnoštvu neizvjesnih borbi, gromoglasnog navijanja i, prije svega, lijepom druženju.

 

Nakon vise od 6 sat konstatnog igranja badmintona u dvorani nije bilo poraženih. Svi oni koji su odlučili provesti sparno nedeljno poslije podne u dvorani stvarajući istoriju ovog lijepog sporta u BiH su pobjednici. I svi zaslužuju potpuni respekt, između ostalog i zbog toga što se nisu predali potpunoj letargiji i nezainteresovanosti koja je zavladala ovim prostorima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naravno, kao i dosada, realizaciju je na sebe preuzela ekipa NESALOMIVIH, jedna vrlo posebna grupa mladih ljudi koju čine: Sandra Janković, Elena Kevac, Olja Fail, Anja Majkić, Nevena Đukić, Miloš Tomić, Aleksandar Egić, Neris Ramić, Marko Kočić, Miroslav Kočić, Dejan Kosić i Igor Šešić, predvođena glavnim sudijom Sašom Popovićem.

 

 

 

Video: 
Mikrofinova škola badmintona