Zajednički trening BK"Banja Luka" i BK"Prijedor", subota 13.05.2011.godine

U subotu 13.05.2011. godine u sportskoj dvorani elektro škole "Nikola Tesla" u Banja Luci zajednički trening su održali badminton klubovi "Banja Luka" i "Prijedor". Ovo je bila dobra prilika da pod trenerskom palicom Igora Šešića i Dejana Kosića mladi igrači unaprijede svoje znanje iz tehnike i taktike badmintona. U veseloj ali radnoj atmosferi uvježbavani su udarci i kretnje, rađen je tzv. "BIP" test, a jedan dio treninga je bio odvojen za mini turnir tokom kojeg su igrači mogli primjeniti sve dosad naučeno. 

Zaista je lijepo vidjeti na okupu ovakvu grupu sjajne djece koja svoje vrijeme provode u druženju i bavljenju ovim lijepim i atraktivnim sportom. Posebnu radost kod svih izaziva prisustvo najmlađih članova BK"Banja Luka":Valentine (4), Nikoline (5), Iris i Anđele (8) koje vrijedno rade sa starijim drugarima i ispunjavaju naša srca nježnošću. One su i najava aktivnosti kluba u pravcu rada sa ovim najmlađim kategorijama prema programu danskih badminton stručnjaka koji nosi naziv "Miniton", a koji bi u toku ove godine trebao na pravi način zaživjeti i u radu našeg kluba.

Posebnost ovog treninga je bilo i prisustvo našeg gosta iz Švajcarske, Olivijea Brandsa, igrača Badminton Club Solothurn (BC Ambass Drops) koji je zbog potreba posla trenutno stanovnik Prnjavora. Olivije je proveo prijatno poslije podne u druženju sa našim igračima tokom kojeg smo razmjenili iskustva a imao je i priliku da odigra nekoliko mečeva protiv naših juniora. Očekujemo da će tokom svog boravka u BiH biti redovan učesnik naših treninga.

 

Aleksandar Egić(BK"Banja Luka") i Olivije Brands (crvrni dres)