Završen je IX turnir "Mikrofinove škole badmintona"

Još jedan praznik dječije radosti desio se 27.12.2014. godine u Banja Luci.

BSBiH i “Mikrofin”d.o.o. su organizovali IX turnir u okviru “Mikrofinove škole badmintona”. Ovo je bio završni turnir u okviru ovog velikog razvojnog projekta koji je za cilj imao promociju zdravih fizičkih aktivnosti u školama kroz organizovanje badminton sekcija koje su dio školskih vannastavnih aktivnosti. Pristup radu sekcija je bio potpuno otvoren svim učenicima škole bez bilo kakve naknade.

Na turniru je očestvovalo nešto vise od 50 mladih badmintonaša-školaraca iz Bihaća, Banja Luka, Jablanice i Prijedora. Kao i na svim dosadašnjim turnirima prioritet je bio da se djeca iz različitih djelova zemlje upoznaju i druže, ali i takmičarski dio uvijek ima svoju težinu tako da su dobri prijatelji na terenu, dok su mečevi trajali, postajali ljuti protivnici u nastojanju da ostvare što bolji rezultat.

 

Nakon 100 odigranih mečeva dobili smo one koji su sebi i svojim školama donijeli odličja.

 

Osvajači odličja po kategorijama:

U-9, Ženski singl
1. Maja Popović
2. Dunja Cvijić
3. Lamija Zukić, Anđela Kos

 

U-9, Muški singl
1. David Savić
2. Mihajlo Kelečević
3. Marko Pešić, Nikola Pešić

 

U-11, Ženski singl
1. Anđela Božić
2. Isidora Pekez
3. Lana Cvijić, Kristina Stojaković

 

U-11, Muški singl
1. Danijel Savić
2. Dejan Vrebac
3. Slaven Miletić

 

U-13, Ženski singl
1. Erna Kajtezović
2. Danijela Lajić
3. Milica Milinković, Milana Sekulić

 

U-13, Muški singl
1. Dejan Kezija
2. Dušan Cvijić
3. Dragan Dukić, Ranko Milaković

 

U-15, Ženski singl
1. Dajana Popović
2. Ksenija Marinković
3. Ana Đurašinović, Una Bosnić

 

U-15, Muški singl
1. Marko Teić
2. Kenan Kečanović
3. Kosta Stojaković

 

Ovim turnirom priveden je kraju jedan veliki projekat koji po svojim elementima može biti model za obogaćivanje vannastavnih sadržaja u školama. U ovim kriznim vremenima „Mikrofin“ može biti ponosan na svoje opredjeljenje da značajan iznos sredstava za marketing iskoristi na ovako kvalitetan način, djelujući tamo gdje je to najpotrebnije i gdje će angažovana sredstva ostaviti najdublji trag. Osmjesi i radost na dječijim licima i sjaj u njihovim očima su neprocjenjivi, a „Mikrofinova škola badmintona“ je za gotovo 5 godina trajanja izmamila mnoštvo osmjeha na lica školaraca u različitim djelovima BiH.

Opšte stanje u društvu je takvo da su pogrešno poredani prioriteti kod institucija, a nažalost u velikoj mjeri i kod medija, tako da bez obzira na veliki angažman materijalnih i ljuskih resursa reakcija na djelovanje „Mikrofinove škole badmintona“ sigurno nije bila onakva kakva bi trebala biti kada je u pitanju jedan projekat namjenjen našoj djeci. No to ni u kojem slučaju ne umanjuje njenu vrijednost, a sjeme koje je posijano kroz ovaj projekat u nekim boljim vremenima sigurno će iznjedriti nove vrijedne plodove u vidu sličnih projekata.

BSBiH izražava veliku zahvalnost „Mikrofin“-u jer je prepoznao potencijal koji leži u takmičarskom badmintonu kao „sportu za sve“ i dao punu podršku nastojanjima BSBiH da život naše djece obogati otvarajući im mogućnost da kroz bavljenje ovim lijepim sportom iskažu svoje sposobnosti i talenat.

Takođe, BSBiH izražava zahvalnost medijima koji su prateći aktivnosti „Mikrofinove škole badmintona“ pružili podršku nastojanjima da naše okruženje bar za nijansu učine ljepšim i pozitivnijim za one koji su naše istinsko i najveće bogatstvo. Za našu djecu!

 

 

 

 

Video: 
IX turnir borba za svaki poen
IX turnir u pauzi između mečeva
IX turnir dodjela medalja