ZAVRŠEN JE TIMSKI EVROPSKI ŠAMPIONAT U LUBLINU, POLJSKA.

U Lublinu, devetom po veličini gradu u Poljskoj, u nedelju 19.02.2017. godine je završen Evropski šampionat za mješovite timove.

 

 

Šampionat koji je okupio najbolje evropske badmintonaše u okviru mješovitih nacionalnih reprezentacija (timovi su sastavljeni od ženskih i muških članova, a u okviru ogleda dvije reprezentacije igraju se ženski i muški singl, ženski i muški dubl, te mješoviti parovi) još jednom je potvrdio da su danski badmintonaši i dalje dominantni na našem kontinentu.

 

 

U finalnom meču odlična reprezentacija Rusije bez pomoći svog ponajboljeg igrača Vladimira Ivanova (iscrpljenost zbog napora u prethodnim mečevima) koji je do tada nosio Rusiju do finala sa svojih sedam pobjeda, nije mogla pružiti snažniji otpor sjajnoj danskoj ekipi.

 

Rezultat je bio 3:0 ( za razliku od mečeva u grupi, mečevi u nokaut fazi se igraju dok jedna od ekipa ne ostvari 3 pobjede), i Danci su još jednom mogli proslaviti najsjanije odličje sa nekog od velikih kontinentalnih događaja.

 

 

 

 

 

 

 

Iako su izgubili finale, činjenica je da su ruski badmintonaši sve bolji i sve bliže najvećim badminton nacijama. Činjenica da jedna od najvećih sportskih velesila, uspješna u tako mnogo sportova, ulaže u badminton i u njemu vidi važnu kariku za promociju svoje zemlje, je od velikog značaja za evropski i svjetski badminton.

 

 

Treće mjesto i bronzano odličje su podjelile reprezentacije Njemačke i Engleske.