ZAVRŠENA JE BALKANIJADA U-17 U NOVOM SADU

 

Završen je Balkanski šampionat za igrače do 17 godina starosti. Mladi badmintonaši iz 7 zemalja su se u Novom Sadu borili za odličja u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. 

 

Učesnici balkanijade

 

Na sjajno organizovanom šampionatu u ekipnom dijelu je učestvovalo šest zemalja podijeljenih u dvije grupe. U A grupi su se našle Turska, Srbija i Hrvatska, a B grupu su činile BiH, Bugarska i Rumunija.

 

Postrojavanje učesnika

 

Borbe po grupama su donijele pregršt odličnih mečeva, posebno je napeto bilo u ogledu Srbije i Hrvatske. Turska je očekivano dominirala, badminton je u ovoj zemlji podignut na vrlo visok nivo, i organizaciono i finansijski, i to se osjeti na svim nastupima turskih badmintonaša, naročito na balkanskim šampionatima.

 

 

Marko Teić

             Ksenija Marinković

 

U B grupi Rumunija i Bugarska su u vrlo napetom međusobnom obračunu odredili poredak prvoplasiranih. Bugari su taj meč dobili rezultatom 3:2 i zauzeli prvu poziciju.

 

Una Bosnić

 

Ana Đurašinović/Ksenija Marinković

       Rajko Milaković

Članovi reprezentacije BiH su ovoj knkurenciji dali svoj maksimum, nastojeći da u svakom meču pruže otpor u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima.

 

 

Filip Teovanović

Filip Teovanović/Dajana Popović

Trener Igor Šešić savjetuje igrače

Trener Marko Kočić sa Rajkom Milakovićem i Oljom Fail

 

Uzimajući u obzir drastičnu nesrazmjeru u uslovima za rad kakve imaju naši igrači i igrači iz zemalja u kojima se prema djeci i omladini i njhovoj potrebi da se bave sportom odnose na civilizovan i primjeran način, sam odlazak ove ekipe na šampionat je dostignuće, a njihovo ponašanje i zalaganje zaslužuje najveće poštovanje.

 

U ekipnom dijelu zlato je pripalo Turskoj, srebro Bugarskoj, a bronca Srbiji i Rumuniji.

 

 

Anđela Božić

U pojedinačnoj konkurenciji takmičenju su se priključili i predstavnici Makedonije. Nakon mnoštva sjajnih mečeva Balkan je dobio nove šampione u svim kategorijama. Turska je dominirala, a predstavnici Srbije su se domogli srebra u mješovitim parovima.

 

Olja Fail

             Elena Kevac

Mlade BiH sudije Elena Kevac i Olja Fail su  dale značajan doprinos regularnosti odigranih mečeva.

 

Badminton savez Srbije zaslužuje sve pohvale za sjajnu organizaciju koja je na nivou vrhunskih badminton takmičenja. Balkanijadu su podržale institucije grada Novog Sada i Republike Srbije kao i neki privredni subjekti koji tradicionalno podržavaju rad BSS.

 

Rprezentacija BiH u-17

 

Badminton savez BiH iskazuje zahvalnost "Tenzo" d.o.o., "Bočac Tours" d.o.o. i INK "Konstruktor" bez čije podrške nastup mladih igrača iz BiH ne bi bio moguć.